Opnieuw aanhoudingen in fraudeonderzoek

dinsdag 17 maart 2015

Assen - De politie heeft de afgelopen week nog vier aanhoudingen verricht in een fraudeonderzoek. Op 2 maart werden voor dit onderzoek al zes verdachten aangehouden. Alle verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij oplichtingspraktijken.

Het onderzoek richt zich op het aanbieden van goederen viainternet, die na betaling niet geleverd worden. Het gaat daarbij onder anderenom grotere voertuigen zoals graafmachines, heftrucks en hijskranen. De politieheeft aanwijzingen dat het in dit onderzoek om een grote hoeveelheid aangiftesgaat.

Afgelopen weken zijn er in dit onderzoek nog vier verdachten uitAssen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar blijvenwel verdachte. Over de precieze rol van de verschillende verdachten doen we indeze fase nog geen uitspraken.

Op2maart werden zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bijgrootschalige oplichting. Het ging om vijf mannen uit Assen (50, 34, 27, 26 en23 jaar) en een 50-jarige vrouw uit Assen. Drie van hen, mannen van 27, 34 en 50jaar, zijn vorige week voorgeleid voor de raadkamer. Die heeft voor hen allen 90dagen gevangenhouding bevolen. De andere drie verdachten zijn inmiddels weer opvrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachte.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten en andere betrokkenen wordtvoortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Kijk voor meer informatieover fraude oppolitie.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ubbena | 112 alarmeringen Ubbena | Goedkoop Tanken in Ubbena | Supermarkten in Ubbena | Weerbericht Ubbena