Zes aanhoudingen in fraudeonderzoek

maandag 2 maart 2015

Assen - De politie heeft maandag 2 maart zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige oplichting. Het gaat om vijf mannen uit Assen (50, 34, 27, 26 en 23 jaar) en een 50-jarige vrouw uit Assen.

Het zestal zou onder andere betrokken zijn bij het aanbieden vangoederen via internet, maar deze na betaling nooit leveren. De politie heeftaanwijzingen dat het in dit onderzoek om een grote hoeveelheid aangiftes gaat.

In het kader van het onderzoek heeft de politie op verschillendelocaties een zoeking gehouden. Zo is er gezocht bij meerdere woningen in Assenen bij vier wagens op een woonwagenkamp aan de Bremstraat in Assen. De zoekingenwaren enerzijds gericht op het vinden van waardevolle goederen en geld in hetkader van afpakken. Anderzijds is gezocht naar financile en administratievepapieren en computerapparatuur.

De politie heeft bij de actie ook geld-, explosieven- endrugshonden ingezet. Bovendien is expertise ingezet van de Landmacht. Deingezette militairen van de Landmacht zijn gespecialiseerd in het doorzoeken vangebouwen en terreinen.Het onderzoek heeft geleid tot het in beslag nemen van twee woningen, zevenauto?s, een vuurwapen, geld en administratie. Nader onderzoek moet uitwijzen ofde verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt voortgezet. Ze zijningesloten voor verhoor. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Kijk voormeer informatie over fraude oppolitie.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ubbena | 112 alarmeringen Ubbena | Goedkoop Tanken in Ubbena | Supermarkten in Ubbena | Weerbericht Ubbena