Politie waarschuwt voor xtc-pillen in Assen

vrijdag 26 juni 2015

Assen - De politie waarschuwt voor mogelijk gevaarlijke xtc-pillen die in omloop zijn in Assen. Tijdens de Assernacht kwamen bij de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Assen tijdens zijn fouillering 18 xtc-pillen te voorschijn. Het gaat mogelijk om pillen met de gevaarlijke stof PMMA.

Kenmerken pillen

De xtc-pillen zijn rood van kleur en bevatten het opschrift?UPS?, het logo van de Amerikaanse pakketdienst. Het is nog niet duidelijk ofdeze pillen daadwerkelijk de stofPMMAbevatten.De stof PMMA is erg gevaarlijk. PMMA kan leiden tot oververhitting, op holslaande hartslag of bewusteloosheid en mogelijk de dood tot gevolg. De pillendie zijn aangetroffen moeten nog onderzocht worden in een laboratorium. Er zijngeen meldingen van slachtoffers door de drug bij politie in Assen bekend.Inmaart dit jaar werden soortgelijke pillen aangetroffen in het uitgaanscentrum inBreda.Onderzoek

De pillen zijn vanzelfsprekend in beslag genomen en wordenonderzocht. Daarnaast doet de politie nader onderzoek naar de herkomst van dezepillen.

Bel 112 bij aanbod pillen

Indien je een dergelijke pil aangeboden krijgt, bel dan directmet 112. Onthoud of noteer kenmerken van de persoon die het aanbiedt en geef ditdoor aan de 112-meldkamer.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Ubbena | 112 alarmeringen Ubbena | Goedkoop Tanken in Ubbena | Supermarkten in Ubbena | Weerbericht Ubbena